Spolek PRO Úvaly zůstane po povolebních vyjednáváních mimo radu města. Na koalici se společně dohodly Otevřené Úvaly a ODS. Tyto dva subjekty podpořilo ve volbách 52 %  a v zastupitelstvu mají osm hlasů z patnácti. Jedná se tak o těsnou koalici jak na počet zastupitelů, tak i na „hlasy občanů.

Po volbách jsme samozřejmě také vyjednávali o možné koalici, či přesněji o jejich podmínkách a požadavcích, se zastupiteli za TOP09, Úvaláci – „Kdo z koho“ (ČSSD) i se zastupiteli zvolenými za ODS. Taková koalice by měla 9 mandátů v zastupitelstvu a navíc jsme byli připraveni do řízení města samozřejmě zapojit i zástupce Otevřených Úval. Nové vedení by nejen navázalo na dosavadní práci současného vedení, ale přineslo by i ekologická a sociální témata. Bohužel se vedení místní organizace ODS, primárně z osobních důvodů, po určité době rozhodlo pro pokračování ve stávající koalici.

Budeme nicméně sebevědomou opozicí a budeme rádi spolupracovat i ostatními zastupiteli v opozici. I přes úvodní trochu hloupé šťouchance a nepravdy od vedení místní ODS, pravděpodobně zapříčiněné šokem z volebního výsledku a nenaplněných přehnaných očekávání a osobních ambicí, se budeme snažit spolupracovat se staronovým vedením města, prosazovat náš program a bojovat pokud možno i proti možnému prosazování osobních zájmů.

V moderním městě 21. století je také zcela obvyklé, že jedno místo v radě města má i opozice. To se nám však bohužel prosadit nepodařilo a tak celá rada města včetně starosty a místostarostů prošla nejtěsnější možnou většinou 8 hlasů. Pokud k tomu bude vůle a ochota ze strany staronového starosty, budeme i tak rádi spolupracovat na projektech zejména již v jejich rané fázi, tak abychom je pak mohli podpořit i v zastupitelstvu města.

A třebaže někteří z našich příznivců třeba mohou být otrávení ze staronového vedení města, nenechte si tím kalit blížící se Vánoce. My členové spolku PRO Úvaly si je užijeme v dobrém a přejeme totéž i všem úvalským občanům.

Jan Cerny

 

 

Za spolek PRO Úvaly
Jan Černý, zastupitel