Jaromír GlocNaší prioritou pro rok 2017 je obnovení úvalského koupaliště. Porovnáme-li volební účast v referendu o koupališti (50,24 %) s volební účastí v komunálních volbách v roce 2014 (46,56 %), je poznat hlavní téma pro většinu Úvaláků. Daleko více se jich vyjádřilo, že: „Jsou pro, aby bylo obnoveno úvalské koupaliště, i když o náklady s tím spojené budou kráceny finanční prostředky určené na rekonstrukci infrastruktury a ostatního majetku“, než volilo stávající vedení města s jejich programem. Přesto i tři měsíce po referendu posloucháme, jak se nic nesmí uspěchat, že to bude velká investice, musí se pořádně připravit, zapojíme soudní znalce, připraví se varianty a až pak možná….

A hned o pár minut později vedení města předloží projekt sportovního areálu u základní školy za podobné peníze, který ještě před krátkým časem neexistoval a není v žádné z koncepcí investic města. A buch, za pár minut je schváleno. Hurá, jdeme žádat o dotace a stavět.

Je vidět, že když se chce, tak to jde. Když se nechce, tak možná v roce 2018…

Zachraňme koupalištěMy si vážíme rozhodnutí Úvaláků a chceme v roce 2017 obnovit provoz koupaliště, jak nás referendum zavazuje. A při prvním roce provozu daleko lépe zjistíme, jaké velké investice budou potřeba než při diskuzích u stolu. Také získáme čas na hledání řešení dovybavení areálu s návštěvníky i s Úvaláky a po sezóně je můžeme v klidu realizovat.

Ještě není pozdě, rado města, ale zbývá už jen 6 měsíců!

Jaromír Gloc PRO Úvaly


Text měl vyjít v Životě Úval 01/2017, ale poslali jsme jej až po uzávěrce a už se nevešel. 🙁