Spousta vlaků projela nádražím od prvního nápadu Jan Černého na komunitní knihovničku v Úvalech. Začali jsme nalezením staré police ve sklepě u Zdeny Havránkové, kterou pak krásně zrenovovala a ozdobila Gábina Tomašuková, zatímco Naďa Kouklová obíhala čerta s ďáblem, aby získala souhlas SŽDC (děkujeme za vstřícnost), a štouchala do ostatních, aby zatím sháněli knížky. Toho se nejvíce ujal Aleš Pilný, který po Úvalech posbíral plnou banánovku nechtěných knížek. Mezitím Peter Kytlica vymyslel logo, ze kterého Jaromír Gloc vytvořil samolepky, které pak zase Naďa lepila do všech knížek, kterými jí všichni členové spolku PRO Úvaly zaskládali celý obývák.

Dobrá věc se podařila a od 12. února 2017 máme v čekárně úvalského nádraží veřejnou knihovničku Libri PRO Úvaly, ze které si kdokoliv může půjčit jakoukoliv knížku, klidně na cestu vlakem, ale i třeba domu do křesla na večer.

Pokud byste i vy rádi nabídli pár svých zajímavých knížek ostatním úvalákům, nebojte se a vložte je do knihovničky, nebo lépe, napište na info@prouvaly.cz. My si je vyzvedneme, označíme knihovničkovou samolepkou a prostřednictvím Libri PRO Úvaly doručíme k dalším čtenářům.

Jaromír Gloc PRO Úvaly