Čeho se nám za čtyři roky naší existence podařilo dosáhnout? Půjčili jsme si rozhlednu, koupaliště i kousek nádraží a vždy z toho vzešlo něco dobrého pro celé Úvaly.

Rozhledna byla následně otevřena na stálo. Koupaliště snad nakonec zůstane zachováno a na nádraží si z naší knihovny můžete kdykoliv půjčit knížku. Hned na začátku volebního období jsme prosadili, aby se všechna jednání zastupitelstva přenášela on-line a Úvaláci tak měli možnost i na dálku, nebo klidně i později, sledovat, jak zastupitelé reprezentují své voliče.. Úspěšně jsme bojovali o zachování Hostínského náměstí (původní návrh byl jen supermarket a parkoviště). Prosazovali jsme zapojení architektů do projektů města – nyní mají Úvaly jak městského architekta, tak architekta zeleně. Přinesli jsme myšlenku architektonických soutěží. Zabránili jsme prodeji městského domu čp. 203 ve Smetanově ulici.

Rádi bychom toho pro Úvaly vybojovali daleko více. Nezřídka jsme ale jako opozice přehlasováni. Bylo Bylo tomu například při naší snaze o méně nákladnou a rychlejší rekonstrukci koupaliště, nebo když jsme nechtěli schvalovat zástavbu v některých oblastech a nesystematické rozšiřování zastavitelných ploch. Proti našemu přesvědčení se tak v Úvalech staví snad nejvíce nových domů v historii. Stejně tak se nám bohužel nepodařilo zabránit tomu, aby se Úvaly staly jedním z deseti nejvíce zadlužených měst v ČR a to navíc za značně nevýhodných podmínek, které vedení města při všech prezentacích podmínek úvěrů zamlčuje.

Malé město je tedy pryč a co s tím? Pojďme udělat Úvaly městem, kde budeme žít, kde budeme sportovat, chodit za kulturou. Pojďme plánovat město tak, abychom nemuseli za spoustou aktivit jezdit pryč!

  • zapojujme do rozhodování o městě co nejvíce Úvaláků a respektujme názory většiny
  • zařiďme multifunkční kulturní sál pro malé koncerty, kino i divadlo,
  • vytvořme systém sportovišť pro všechny generace,
  • revidujme návrh územního plánu a tam, kde to ještě půjde, zpomalme výstavbu
  • plánujme stavební práce postupně, ať si neblokujeme dopravu všude,
  • podporujme cyklodopravu i více MHD spojů,
  • vytvořme nová místa ve školkách i školách
  • hlídejme developery, i ty, kteří sedí v zastupitelstvu,
  • budujme kvalitní ulice, a chodníky pro chodce, ne pro auta
  • vydávejme kvalitní obecní zpravodaj hodný 21. století, který nebude jen jednou měsíčně na papíře
  • rozšiřme lékařské služby přímo v Úvalech,
  • prodlužme úřední hodiny úřadu,
  • hovořme s občany, kteří mají dotazy a připomínky, slušně,
  • ptejme se lidí, co chtějí (a ne jen na Facebooku),
  • nekácejme zdravé stromy…

Zkrátka budujme zdravé město, kde je radost žít, a trávit volný čas.

Leaderem naší kandidátky v komunálních volbách 2018 bude Honza Černý a zastupitelé za PRO Úvaly k tomu říkají:

“Ve svém zaměstnání Honza hospodaří s rozpočtem přes sto milionů. Nebojím se, že by nezvládl hospodaření města. Pokud bude starostou, tak se i já rád zapojím do práce ve vedení města. Ostatně potkali jsme už jako kluci ve skautském oddíle,“ říká o Honzovi Mirek Gloc.

„Honzu znám od dětství, má moji podporu a jsem přesvědčen, že má dostatečné schopnosti na to, zastávat úřad starosty. Už mne ani nepřekvapuje, že je často v probíraných věcech o krok dále než většina zastupitelů. Práci zastupitele věnuje i v opozici hodně času a energie a i díky tomu často dokáže pohlídat detaily anebo nalézt nové souvislosti, které  (nejen) vedení města unikají,“ doplňuje Vojta Dvořáček.

“Honza se snaží každého vyslechnout a pochopit. Není prchlivý ani výbušný, ale umí za svůj názor tvrdě bojovat. Má věci v hlavě dobře srovnané, když něco prosazuje, můžu se vždy spolehnout, že ví, o čem mluví. PRO Úvaly dal dohromady a nebojí se jít do střetu za správnou věc, i když riskuje osobní útoky. A toho si na něm opravdu cením,“ uzavírá Naďa Kouklová.